Center za podjetništvo in turizem nudi pomoč:

obstoječim podjetnikom in podjetjem, novim in potencialnim podjetjem, inovatorjem, mladim strokovnjakom, kmetom, brezposelnim osebam, lokalnim razvojnim iniciativam in institucijam, društvom in klubom.

Podporne storitve pri poslovanju podjetij
Center za podjetništvo in turizem Aktualno Za investitorje Dogodki

Kontakt


Center za podjetništvo in turizem Krško

CKŽ 46, 8270 Krško
Telefon: +386 7 490 22 20
Telefaks: +386 7 492 70 80
E-pošta: info@cptkrsko.si


Poglej na večjem zemljevidu

Sedaj domene tudi s šumniki


 

Od 20. oktobra naprej je možno registrirati domene, ki vsebujejo šumnike in še mnoge znake, ki se nahajajo v tabeli dovoljenih znakov internacionaliziranih domen (IDN).  Domene so olajšale in prilagodile medmrežje množični uporabi, kar bodo na lokalni ravni storile internacionalizirane domene. Kot so se sčasoma urejevalniki besedil prilagodili slovenščini, so se tudi domene in s tem naš košček medmrežja.  

Domene s šumniki ne bodo prinesle nobenih tehničnih težav, saj bodo le-te zapisane v obliki, ki je združljiva z obstoječimi standardi, morda bo v določenih primerih potrebna le nadgradnja programske opreme.  

Domena.si obiskovalcem in strankam pove, da delujete v Sloveniji, in je v poplavi generičnih domen zanimivejša. Prihajajoča možnost uporabe šumnikov v domenah pa bo spletno mesto še bolj približala obiskovalcem. 

Vir: Moj spletni priročnik, št. 43-2010  

2018 CPT Krško