Center za podjetništvo in turizem nudi pomoč:

obstoječim podjetnikom in podjetjem, novim in potencialnim podjetjem, inovatorjem, mladim strokovnjakom, kmetom, brezposelnim osebam, lokalnim razvojnim iniciativam in institucijam, društvom in klubom.

Podporne storitve pri poslovanju podjetij
Center za podjetništvo in turizem Aktualno Za investitorje Dogodki

Kontakt


Center za podjetništvo in turizem Krško

CKŽ 46, 8270 Krško
Telefon: +386 7 490 22 20
Telefaks: +386 7 492 70 80
E-pošta: info@cptkrsko.si


Poglej na večjem zemljevidu

Iskanje inovativnih idej in novih podjetnikov


V današnjem spreminjajočem se okolju in prisili v nenehno prilagajanje ter dobi konkurenčnosti so zelo pomembni spodbujanje podjetništva, podjetniški pristop, sprejemanje odgovornosti za lasten uspeh, iskanje alternativnih oblik zaposlitve ter inovativno razmišljanje. V Sloveniji je še vedno prepričanje, da dobra služba traja od osme do šestnajste ure ter da se moramo čim bolj izogibati prevzemanju tveganja ter alternativnih oblik zaposlovanja. To pa seveda nima nič skupnega s podjetniškim načinom razmišljanja.

V smislu spodbujanja podjetništva je Center za podjetništvo in turizem 24. oktobra 2008 organiziral brezplačno animacijsko delavnico. Svojo vlogo pri podpori inovativnosti in razvoju podjetništva so na delavnici med drugim predstavili predstavnik GZS OZ Posavje, Krško ter predstavniki podjetij, razvitih v okviru Podjetniškega inkubatorja v okviru Techpo Krško.   Pri projektu bodo sodelovali Poslovni angeli Slovenije (www.poslovniangeli.si), ki vlagajo v dobre podjetniške ideje in imajo interes podpreti tudi inovativna podjetja v Posavju.

Skupaj z razvojno inštitucijo Techpo je bila 10.3.2010 organizirana delavnica na temo sofinanciranja zagona novih podjetij. Poudarek teme delavnice je bil na takrat aktualnem razpisu Slovenskega podjetniškega sklada (P2).

2018 CPT Krško