Center za podjetništvo in turizem nudi pomoč:

obstoječim podjetnikom in podjetjem, novim in potencialnim podjetjem, inovatorjem, mladim strokovnjakom, kmetom, brezposelnim osebam, lokalnim razvojnim iniciativam in institucijam, društvom in klubom.

Podporne storitve pri poslovanju podjetij
Center za podjetništvo in turizem Aktualno Za investitorje Dogodki

Kontakt


Center za podjetništvo in turizem Krško

CKŽ 46, 8270 Krško
Telefon: +386 7 490 22 20
Telefaks: +386 7 492 70 80
E-pošta: info@cptkrsko.si


Poglej na večjem zemljevidu

Delavnice


Dosedaj smo za delujoča podjetja in potencialne podjetnike izvedli kar nekaj brezplačnih delavnic in prepričani smo, da so slušatelji izvedeli kaj novega ter da bodo kar nekaj zadev koristno uporabili pri svojem vsakdanjem delu oz. morebiti v svojem novem podjetju. Veseli pa bomo tudi vašega mnenja o izvedbi delavnic, kaj bi morebiti lahko izboljšali ipd., skratka odprti smo za vaše predloge.  Morda se srečujete pri svojem poslovanju z dilemami ali pa imate nerazrešena vprašanja kot potencialni podjetnik in bi zadeve lahko razrešili v okviru delavnice. Vabimo vas, da podate predloge, na katero tematiko bi organizirali delavnice, saj je poslovanje podjetja kompleksno.

Delavnica na temo vitkega podjetništva in ključna vprašanja pri postavitvi spletne strani ! 

V septembru 2015  so se slušatelji na brezplačnih delavnicah oz. predavanjih (sofinancirana s strani MGRT in agencije SPIRIT) v organizaciji Centra za podjetništvo in turizem Krško  imeli priložnosti seznaniti s filozofijo vitkega podjetništva in ključnimi vprašanju pri postavitvi spletnih strani.  

Dandanes poslovne ideje, ki ne rešujejo nekega (dovolj perečega) problema dovolj  veliki množici ljudem, ne bodo uspešne. Koncept »vitkega podjetništva« v ospredje postavlja reševanje problema, ponuja pa tudi več orodij, ki sistematično pomaga razmišljati v pravi smeri in hkrati vodijo k uspešnemu podjetniškemu preboju.  Rdečo nit tega novega podjetniškega pristopa je predstavil g. Tomaž Stritar (po izobrazbi socialni delavec, po duši  podjetnik in  soustanovitelj coworking prostora DPlac ter podjetniškega izobraževalnega programa Fefl), na duhovit, vendar strokoven način. Udeleženci so se seznanili s koraki, vgrajenimi v filozofijo vitkega podjetništva:  od oblikovanja poslovnega modela (v pomoč je t.i. »vitki okvir«) preko analize problema do nenehnega preverjanja svojega poslovnega modela z informacijami iz okolja t.j. trga ter testiranja rešitev.

Prisotnost na spletu je v današnjem času digitalnih potrošnikov postala nuja – toda kako kreirati spletno mesto, ki bo kar najbolj optimalno podpiralo prodajne aktivnosti podjetja? To lahko uresničimo le, če je  je načrtovanje in upravljanje spletne strani popolnoma v skladu z našimi poslovnimi cilji. Na katera ključna vprašanja moramo še odgovoriti še preden se odločimo za izdelavo ali prenovo spletnih strani, so slušatelji lahko izvedeli na predavanju v izvedbi strokovnjaka na področju spletnih rešitev, g. Saša Panić-a (podjetje Etrend d.o.o.). V drugem delu so se slušatelji še seznanili z nekaterimi brezplačnimi analitičnimi orodji za optimizacijo spletnih strani.

Delavnice v preteklosti si lahko ogledate na  teh spletnih straneh – v meniju na levi strani izberite področje, ki vas zanima.

Delavnica Inovativnost kot priložnost za pridobitev nepovratnih sredstev! Evropska sredstva so postala pomemben del razvoja in rasti uspešnih podjetij v EU, zato je še kako pomembno, da svojo konkurenčnost tudi v vašem podjetju ustrezno okrepite z njihovo pomočjo. Čeprav smo v obdobju, ko razpisnih rokov ni tako zelo veliko, je prav sedaj pravi čas, da se na pridobivanje teh sredstev v letu 2015 dobro pripravimo. Delavnica se je odvijala v ponedeljek, 23.februarja v poslovni zgradbi ZEL-EN, v Poslovni coni Vrbina.  Nekaj utrinkov na portalu posavje.info.

V zvezi z gotovinskim poslovanjem se pojavlja veliko vprašanj (vezana knjiga računov, registrske blagajne …), nekaj smo jih razjasnili na delavnici, ki se je v organizaciji CPT Krško odvijala v četrtek, 7. maja v Mladinskem centru Krško. Delavnica je bila sofinancirana s strani MGRT in agencije SPIRIT. Nekaj utrinkov z delavnice na portalu posavje.info.

Delavnice v septembru 2014 pod skupnim naslovom ”PREBOJ V PODJETNIŠTVO”.  

Ni enotnega recepta za uspešen preboj v podjetništvo, vsakdo ga mora sestaviti sam. Za uspešen start v podjetništvo je pridobivanje informacij,  druženje ter izmenjava stikov nujnost. Od ponedeljka 8.9 do četrtka 11.9.2014 so se v organizaciji Centra za podjetništvo in turizem Krško v Mladinskem centru Krško in v podjetju INO Brežice odvijale delavnice s skupnim naslovom »Preboj v podjetništvo« in vsak dan je bilo kaj novega. Da  ima podjetnost mnogo obrazov, od iskanje kreativnosti v sebi do priložnosti v okolju, je poudarila predavateljica ga. Petra Škarja. Drugi dan se je odvijal  na tematiko trženja in promocije, katerega pomen je poudarila mag. Metka Galič, praktično udejanjanje svoje trženjske strategije pa je predstavil g. Perc iz podjetja Chemcolor. V sredo so udeleženci poleg  statusnih oblik in ustanovitve podjetja izvedeli tudi nekaj nujnih dejstev  in novosti  glede davkov, kar je prestavila ga. Krošelj iz podjetja KIN.SI,  g. Gelb iz podjetja Hermes d.o.o.  pa je spodbudil razmišljanje o tematiki informatizacije poslovanja. Četrtek je bil namenjen inovativnosti, katere pomen je poudaril g. Češnovar. G. Kos je predstavil spodbujanje inovativnosti v podjetju INO Brežice. Glede na pozitivne odzive udeležencev bo CPT Krško podobne delavnice in srečanja izvajali tudi v prihodnje, o čemer bo javnost seveda obveščena – več informacij na Centru za podjetništvo in turizem Krško.  Galerijo slik si lahko ogledate tudi na povezavi.  

Delavnica Socialno podjetništvo  kot izziv in priložnost (petek, 11.maj 2012 v Mladinskem centru Krško). Oglejte si galerijo slik, gradivo in zaključke delavnice in na tej povezavi tudi prispevek TV Novo mesto! 

 

 Več

 


 

2018 CPT Krško