Center za podjetništvo in turizem nudi pomoč:

obstoječim podjetnikom in podjetjem, novim in potencialnim podjetjem, inovatorjem, mladim strokovnjakom, kmetom, brezposelnim osebam, lokalnim razvojnim iniciativam in institucijam, društvom in klubom.

Subvencije za zagon podjetij
Center za podjetništvo in turizem Aktualno Za investitorje Dogodki

Kontakt


Center za podjetništvo in turizem Krško

CKŽ 46, 8270 Krško
Telefon: +386 7 490 22 20
Telefaks: +386 7 492 70 80
E-pošta: info@cptkrsko.si


Poglej na večjem zemljevidu

Aktualno

Torek, 21. April, 2015

April 25, 2015
10:56

AKTUALNO!
- Objavljen javni razpis Sofinanciranje individualnih hišnih kanalizacijskih priključkov in malih čistilnih naprav za komunalne odpadne vode v Občini Krško v letu 2015.
-
Vezana knjiga računov – kdo, kdaj, kako?  Prihajajo registrske blagajne… Kateri so novi predpisi na področju gotovinskega poslovanja?   Odgovore na zgornja vprašanja lahko poiščete pri strokovnjakih na brezplačni delavnici Kaj morate vedeti o registrskih blagajnah in vezanih knjigah ter ostalih davčnih novostih? Predavanje se bo odvijalo v Mladinskem centru Krško, 7.5.2015, s pričetkom ob 13. uri. Udeležba na delavnici je brezplačna. Vljudno vabljeni !
- Prijave v pred-selekcijske postopke za P2, SK75 in SK200 – do kdaj, zakaj in kako?
- Objavljen razpis za zagon inovativnih podjetij P2A ! Pogoj je udeležba na tekmovanju Start:up Slovenija 2015 (rok je bil 20.3.2015). Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja (v nadaljevanju MSP), ki se kot pravna ali fizična oseba, ukvarja z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki, zadruge ali zavodi. Upravičenci po odobritvi so podjetja, ki so se registrirala med 1.1.2014 in 28.2.2015. Rok za prijavo: 21.4.2015.
- Preverite aktualne programe za delodajalce na Zavodu RS za zaposlovanje !
- Razpisi novega evropskega programa OBZORJE 2020! Finančna sredstva programa bodo namenjena raziskovanju in inovacijam. Posebej za mala in srednja podjetja je oblikovan t.i. instrument za MSP  (SME Instrument), katerega cilj je zapolniti vrzeli v financiranju MSP v zgodnjih fazah in pomagati podjetjem pri raziskavah in inovacijah. Več na spletnem portalu .

- SPODBUJANJE PODJETNIŠTVA MED MLADIMI ! Podjetnost je velikokrat le drugo ime za iskanje kreativnih rešitev in ustvarjalnost in je nekaj, s čimer se že rodimo, vendar pa nam okolje to kreativno iskrico v nas skozi življenje velikokrat zatre. Spečo podjetnost v mladih želimo zopet prebuditi – na ta način bodo res živeli življenje in bili srečni, ne zgolj uspešni.  V današnjih časih služb enostavno ni dovolj za vse, bolj pomembno se je poiskati v svojih spodobnostih in talentih, s katero bi lahko rešili nek problem, katerega ima dovolj velika skupina ljudi. Prvi korak na tej poti so na pobudo Centra za podjetništvo in turizem in gdč. Petre Škarje naredili dijaki 3. letnikov Šolskega centra Sevnica. V kratkem času nekaj šolskih ur so svojo podjetnost izrazili skozi »odštekane« profile na spletni strani, izvedeli pa so tudi, kaj ponuja točka VEM (»Vse na enem mestu«), kjer se lahko o svoji ideji pogovorijo, jo pogledajo z več zornih kotov in konkretizirajo v obliki svojega podjetja. V ustvarjalnem in odprtem vzdušju mladi iščejo odgovore, kateri so njihovi talenti, kaj želijo početi in postati v življenju – vsi odgovori pa so v njih.  Njihovi odgovori na pomembna življenjska vprašanja so se  izrazili skozi profile na spletni strani www.odstekan.si, k ogledu katere vas prijazno vabimo.  Oglejte si nekaj utrinkov iz ustvarjalnih podjetniških uric!

NOVO! Oglejte si najnovejši informacijski elektronski bilten »Moj spletni priročnik«
Vabimo vas, da se naročite na ta brezplačni elektronski bilten (ki izhaja približno 2-3 na mesec in katerega v CPT Krško tudi lokalno obarvamo) in nam sporočite na info@cptkrsko.si.

KORISTNO IN BREZPLAČNO! Ocena tveganja s pomočjo brezplačne spletne aplikacije!

PODJETNIŠKE DELAVNICE ! Delavnica Inovativnost kot priložnost za pridobitev nepovratnih sredstev! Evropska sredstva so postala pomemben del razvoja in rasti uspešnih podjetij v EU, zato je še kako pomembno, da svojo konkurenčnost tudi v vašem podjetju ustrezno okrepite z njihovo pomočjo. Čeprav smo v obdobju, ko razpisnih rokov ni tako zelo veliko, je prav sedaj pravi čas, da se na pridobivanje teh sredstev v letu 2015 dobro pripravimo. Delavnica se je odvijala v ponedeljek, 23.februarja v poslovni zgradbi ZEL-EN, v Poslovni coni Vrbina. Nekaj utrinkov na portalu posavje.info.

Ni enotnega recepta za uspešen preboj v podjetništvo, vsakdo ga mora sestaviti sam. Za uspešen start v podjetništvo je pridobivanje informacij,  druženje ter izmenjava stikov nujnost. Od ponedeljka 8.9 do četrtka 11.9.2014 so se v organizaciji Centra za podjetništvo in turizem Krško v Mladinskem centru Krško in v podjetju INO Brežice odvijale delavnice s skupnim naslovom »Preboj v podjetništvo« in vsak dan je bilo kaj novega. Več

Poslovno poročilo CPT Krško za leto 2014.

2015 CPT Krško